NIEUWS

Oplichters actief in Hoogkarspel!

Tijdens de jaarvergadering van dit jaar hebben we al aandacht besteed aan de babbeltruc tijdens de presentatie van leefbaar en veilig wonen.

Helaas heeft dit toch geleid dat het niet helemaal heeft geholpen. Want zoals u in het nieuws heeft kunnen lezen waren er:

Oplichters actief in Hoogkarspel!

 

Hoogkarspel, 7 oktober 2019. Bewoners van een huurwoning in het centrum in Hoogkarspel zijn slachtoffer van oplichting. Op donderdag 3 oktober belden er bij hen twee mannen aan. Zij deden zich voor als monteurs van woningstichting Het Grootslag. Zij vertelden dat er een melding was binnengekomen van lekkage. Binnen maakten zij een rondgang door de woning en deden alsof ze de radiatoren inspecteerden. Na hun vertrek bleek dat zij een bankpasje hadden meegenomen, met alle gevolgen van dien.

 

Vraag altijd om legitimatie

Hans Kröger, directeur-bestuurder van Het Grootslag, betreurt de situatie. “Bij andere corporaties waren er al eerder oplichters actief, die zich voordeden als hun medewerkers. Helaas gebeurt dit nu ook in ons werkgebied. Daarom kan ik het niet genoeg benadrukken: ‘Belt er iemand bij u aan, vraag altijd om een legitimatie!’ Al onze medewerkers hebben een pasje. Dat geldt ook voor de aannemers, die reparaties voor Het Grootslag uitvoeren. Deze bezoeken kondigen wij vooraf aan. Met deze waarschuwing wil ik onze bewoners vragen extra alert te zijn.”